Bu eğitimi tamamladığında,
- Merak ettiğin bir konudan PICO ve PCO yapısında bir araştırma sorusu yazabilecek, hipotez oluşturabilecek ve 1 sayfalık bir çalışma özeti (sinopsis) hazırlayabileceksin (Uygulama ve Yaratma Seviyesi).
- Çalışmaya alma/almama, çalışmadan çıkarma ve örnekleme gibi kriter setlerini doğru bir şekilde ayırt edebilecek ve her birini doğru biçimde yazabileceksin (Anlama ve Uygulama Seviyesi).
- Farklı çalışma desenlerinin temel özelliklerini sıralayabilecek ve özelliklerini birbirinden ayırt edebileceksin (Bilme ve Anlama Seviyesi).
- CONSORT, STROBE, STARD gibi temel makale yazım kılavuzlarını etkili bir şekilde kullanabileceksin (Uygulama Seviyesi).
- IMRAD yapısında bir makale çatısını hazırlayabilecek ve bu yapıyı mantıklı bir sırada düzenleyebileceksin (Uygulama ve Yaratma Seviyesi).
- Bir editörün her makalede mutlaka okuduğu 3 önemli bileşeni tanımlayabilecek ve makale bileşenlerini bu kriterlere göre düzenleyebileceksin (Anlama ve Uygulama Seviyesi).
- Sadece hata grafiklerine bakarak, 2 grup karşılaştırmalarında yaklaşık p değerini tahmin edebileceksin (Uygulama ve Değerlendirme Seviyesi).
- Makaleni kabul edecek uygun dergiyi belirleyebilecek ve bu doğrultuda bir dergi listesi oluşturabileceksin (Analiz ve Uygulama Seviyesi).
- Hakem ve editör eleştirilerini anlayarak uygun revizyon notları yazabileceksin (Anlama ve Uygulama Seviyesi).
- Hayalet yazarlık, salamizasyon, duplikasyon ve intihal gibi etik sorunları tanıyabilecek ve bu etik ihlallerden kendini koruyabileceksin (Anlama ve Uygulama Seviyesi).
- Kolay ve ücretsiz bir referans yazılımı olan Zotero’yu etkili bir şekilde kullanabileceksin (Uygulama Seviyesi).
Bu eğitim sonunda bilimsel makale yazma konusunda çok daha kapsamlı ve ayakları yere basan düzeyde bilgi ve beceriye sahip olacaksın.