Türkiye'nin ilk ve tek medikal gelişim platformu

Akamedika

Akamedika.com Nedir?

Tıp eğitiminin klinik yılları başta olmak üzere, Tıp müfredatı için modern tıp eğitimi normlarına ve UÇEP’e uygun, uzaktan, video temelli, interaktif eğitim setleri hazırlamayı hedefleyen bir EGE Teknopark Ar-Ge projesidir. 

Akamedika, alanda aktif uzmanlar tarafından hazırlanan kaynaklandırılmış güncel içerikleri, tıp eğitimi uzmanlarının gözetiminde yapılandırarak, modern ve etkileşimli bir arayüzle sizlere sunar. Amaç, her gün görevinizi yaparken kullanacağınız pratik ve gerçek içerikleri size doğru şekilde ulaştırmaktır.

Videoların Temel Özellikleri

  • Gereksiz bilgi kalabalığı ve geçersiz örneklerden arındırılmış,
  • Öğrenme hedefleriyle uyumlu şekilde yapılandırılmış,
  • Eğitilenin odaklanabileceği 3-5 öğrenim hedefine odaklanan,
  • 8 dk’lık kısa videolardan oluşan,
  • İnteraktif sorular ve kendini değerlendirme testleriyle zenginleştirilmiş.

Modern Arayüz

Akamedika.com, modern bir arayüz içinde, güvenilir ve kaliteli içerikleri, keyifli şekilde sizlere sunma hedefinde, ilkleri içinde barındıran çok özel bir platformdur.

Deneyimli Eğitmen Kadrosu

Alanın ve konunun uzmanı hekimler tarafından hazırlanan modüller Tıp Eğitimi Direktörümüzün denetiminde modüler yapılara dönüştürülür. 

Video Temelli Modüller

Modüller interaktif SCORM/xAPI teknolojisine sahip paketler şeklindedir. Slayt, video ve navigasyon alanlarını istediğiniz gibi değiştirip büyütebilir, ekranda işaretleme yapıp not alabilir, istediğiniz slayt ya da soruya gidip baştan çalıştırabilirsiniz. 

Vaka Temelli Yaklaşım

Modüle ilgili bir vaka ile başlanır ve modül boyunca bu vaka geliştirilerek çözülür. Videolar hep bir vakanın çözümünde akla gelmesi gerekenleri ön planda tutarak hazırlanır. Amaç, konunun anlaşılmasının ötesinde pratiğe yönelik altyapı kazandırmaktır.

Güncel ve Pratik

Modül içerikleri pratik ve alanda uygulamayı içeren güncel bilgileri içerecek şekilde hazırlanır. Türkiye’de bulunan ilaçların formlar ve dozları özellikle belirtilir, ülkemizde erişimin mümkün olmadığı tedaviler daha arka planda tutulur. Uygulamada, order verirken, kayıt alırken yapılması gerekenler ayrıca belirtilir.

İnteraktif Testler

Videoların içinde eşleştirme, boşluk doldurma, senaryo tamamlama, sıralama gibi interaktif sorular bulunur. Yanıtın doğruluğuna göre bilginin verildiği videoya yeniden yönlendirir. Modül sonunda doğru-yanlış, çoktan seçmeli, sıralama gibi daha klasik testler yer alır. Her soruya ve kaynakları ile beraber ayrıntılı bir geri bildirim metni hazırlanmıştır.

Belgelendirme ve Sertifika

Akamedika onaylı bir sertifikayı her modülü tamamladığınızda indirebilir ve bu eğitimi aldığınız bir kanıtı olarak saklayabilirsiniz.

Forum ve İletişim

Her modülün kendisine ait bir forum alanı vardır. Bu alanda öğrenciler birbirleriyle ve eğitmenle tartışıp sorular sorabilir, geri bildirim verebilir.

UÇEP Uyumlu

Akamedika modülleri Tıp alanında hazırlanmış en güncel Ulusal Çekirdek Eğitim Programında (UÇEP) tanımlanan başlıklar hedeflenerek hazırlanır. Modül içerikleri hazırlanırken o konunun içeriği için UÇEP’de belirlenen asgari bileşenlerin kapsanması amaçlanır.

Haldun Akoğlu

Prof. Dr.

İstatistik ve Araştırma Danışmanı

Eğitmen

Kurucu

Acil Tıp Profesörüdür. 20 yılı aşan meslek hayatı boyunca sağlık ocağı, 2. ve 3. basamak hastaneler, Üniversite hastanesi, Afiliye Hastane, Uluslararası Farmasötik şirketleri gibi çok farklı kurumlarda akademik, eğitici ve idari görevlerde bulunmuştur. Son 10 yıl içinde eğitim ve araştırmaya odaklanarak bu alanlarda çalışmalarını arttırmıştır. Türkiye’nin en çok okunan Tıp Eğitimi portalı Acilci.Net sitesi bu alandaki ürünlerinin en büyüğüdür. Pubmed kapsamında indekslenen dergilerde 100’den fazla yayını, 3000’den fazla atıfı mevcuttur. H-indeksi 18 olup 2021 yılında Stanford En Etkili Bilim İnsanları Listesinde yer almıştır. İstatistik ve Araştırma Planlama özel ilgi alanları olup bu alanda kitapları, kursları ve danışmanlıkları mevcuttur.

Türkiye Acil Tıp Derneği’nde (TATD) 2 dönem Yönetim Kurulu üyeliği, 2 ulusal 2 uluslararası kongre genel sekreterliği, Eğitim komisyonu başkanlığı, Acil Tıp Akademisi Başkanlığı, Ulusal Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu üyeliği, Türkiye Acil Tıp Dergisi baş editörlüğü, Dünya Acil Tıp Federasyonu (IFEM) Eğitim ve Müfredat Komisyonu ile Araştırma Komisyonu üyeliği gibi görevleri yürütmüş ve halen de yürütmektedir.

Oturum Aç